En av Dramatikerförbundets motsvarigheter till ”För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras” är ”För övrigt anser vi att det borde bli lättare att få läsa svenska film- och tv-manus”. I väntan på att vi ska bli bönhörda, kan man läsa amerikanska filmmanus som finns att läsa helt lagligt bara en googling och ett länktryck bort. Särskilt nu under galasäsongen finns färska manus tillgängliga så att jurymedlemmar och andra ska kunna få läsa.

Googla t.ex. Screenplays 2020 2021 så hittar ni dem. T.ex Charlie Kaufmans manus till ”I’m Thinking of Ending Things” som i alla fall jag vill läsa för att försöka förstå vad det var jag såg, och hur man skriver ett sånt manus.

https://variety.com/wp-content/uploads/2020/12/ITOET-W.-YELLOW-REV.MSTR_..1029-Final.pdf

För övrigt anser vi att det borde bli lättare att få läsa svenska film- och tv-manus och att alla som delar ut och nominerar till manuspriser, också borde läsa manusen.
-Daniel Karlsson, dramatiker och redaktör för dramatiker.se
Loading...