Dags att söka stipendier från Dramatikerrådet

Nu är det dags att söka arbetsstipendier från Dramatikerrådet vid Sveriges författarfond. Fonden delar i år ut 1-, 2-, och 5-åriga stipendier till manusförfattare, dramatiker och översättare av dramatik.

Ansökan öppnas den 15 februari 2020 och stänger 16 mars 2020. Beslut kommer i april/maj 2020. Ansökan skickas in genom författarfondens hemsida, svff.se. Blanketten går också att ladda ner och skicka per post. Du kan också kontakta Författarfonden för att få blanketten och information per post.

Dramatikerrådet fördelar även dramatikerstöd till teatrar för beställning av nyskriven svensk dramatik. Ansökan görs gemensamt av upphovspersonen och den som vill uppföra verket. Detta stöd kan inte sökas via webbplatsen, utan måste laddas ner och skickas med vanliga posten. Även här gäller sista ansökningsdag 16 mars 2020 med beslut i april/maj.

 

Alla frågor kring stipendierna hänvisas till Sveriges författarfond

Loading...