Foto: Thron Ullberg
Jimmy Lindgren är en av Dramatikerförbundets nya medlemmar. Han är författare till flera spänningsromaner och skriver manus för tv. Jimmy har nyss avslutat arbetet med den kommande säsongen av Gåsmamman och utvecklar en ny serie för TV4. Framöver vill han vill skriva något hjärtskärande och engagerande. Läs mer om Jimmy här nedan och lär känna honom du också!

Kan du presentera dig för oss?

Jag heter Jimmy Lindgren och är 42 år gammal. I ett tidigare århundrade studerade jag film i USA. Jag bor i Stockholm och skriver för teve samt spänningsromaner. Jag var med och skrev manus till Advokaten (Viaplay) och avslutade nyligen manusarbetet för kommande säsongen av Gåsmamman. Drömmer om att skriva mitt stora opus för att sedan engagera mig politiskt och tygla den där lilla idealisten som ständigt bråkar med mitt sköra samvete.

Finns det någon annan dramatikers/manusförfattares verk du gärna hade skrivit?

”Ett hjärtslitande verk av förbluffande genialitet” av Dave Eggers var en av mina största läsupplevelser under många år. Så möjligen den. Annars är det nog så att jag hellre skriver något eget lika hjärtskärande och engagerande. Skulle det vara någon annans verk så vore det snarare någon av Håkan Hellströms låttexter som jag gärna hade skrivit.

Vad skriver du på just nu?

För närvarande skriver jag på en serie som är under utveckling för TV4 samt utvecklar tv-serie-projekt för ett par olika bolag.

Loading...