Nu är det dags att söka arbetsstipendier från Dramatikerrådet vid Sveriges författarfond. Fonden delar i år ut 1-, 2-, och 5-åriga stipendier till manusförfattare, dramatiker och översättare av dramatik.

Ansökan öppnas den 15 februari 2019 och stänger 15 mars 2019. Beslut kommer i april/maj 2019. Ansökan skickas in genom författarfondens hemsida, svff.se. Blanketten går också att ladda ner och skicka per post. Du kan också kontakta Författarfonden för att få blanketten och information per post.

Dramatikerrådet fördelar även dramatikerstöd till teatrar för beställning av nyskriven svensk dramatik. Ansökan görs gemensamt av upphovspersonen och den som vill uppföra verket. Detta stöd kan inte sökas via webbplatsen, utan måste laddas ner och skickas med vanliga posten. Även här gäller sista ansökningsdag 15 mars 2019 med beslut i april/maj.

 

Alla frågor kring stipendierna hänvisas till Sveriges författarfond.

Loading...