Foto: Marcus Hedengård
Elin Frost är en av Dramatikerförbundets nya medlemmar. Hon är dramatikern som drivs av idéer, storhetsvansinne och tvivel som skriver direkt och har många nya projekt i gång. Läs Elins presentation här nedan och lär känna henne du också!

Kan du presentera dig för oss?

En bra sammanfattning skulle kanske kunna vara: Idéer = 30%. Storhetsvansinne = 30%. Tvivel = 40%. I grunden är jag utbildad Kaospilot, en sorts social entreprenör, med en tvåårig master i Kultur- och Mediegestaltning från Linköpings Universitet.  Jag ogillar dramatiska konflikter och att sitta still vilket indikera ett felaktigt yrkesval. Men jag skriver för att uthärda. Det ger mig en känsla av konstruerad men stark mening med livet.

Vad utmärker det du skriver?

En direkthet tror jag. Ensam skriver jag ofta utan krusiduller och med frågeställningar presenterade från olika perspektiv. Med min parhäst Anna Bergion blir texterna råare, mer dramatiska och lite roligare. Jag behöver veta exakt vad skrivandet ska vara bra för i ett omvärldsperspektiv, oavsett om texten ska sättas in i en scenisk gestaltning, filmatiseras eller läsas in. Eftersom jag tänker att ramverket som berättelsen ingår i påverkar varje individuell tolkning, menar jag att möjligheterna hos verket att skapa en reell förändring ligger i det relationella samspelet med mottagaren snarare än politiska intentioner. De tankarna tror jag påverkar mina texters utformning en hel del även om jag har svårt att säga exakt hur. 

Vad skriver du på just nu?

Ett par olika projekt. Tillsammans med Anna Bergion skriver jag på manus till Hissvakten, en film och webbserie om den rastlösa förortstjejen Karen som plötsligt tvingas ansvara för människors sista resa från livet in till döden. Med historieberättaren Thomas Aune Olsen arbetar jag med att ta fram ett bygdespel för Vellinge kommun utifrån historierna kring slaget vid Foteviken 1134. Vi är i ett ganska tidigt skede än, men det är så himla spännande eftersom slaget markerar ett förändringens tidevarv där nya idéer och ny teknik omkullkastar de mänskliga existensvillkoren precis som globalisering och digitalisering gör idag. Mitt första (och hittills enda) barnboksmanus har blivit refuserad överallt så nu håller jag på att skriva mitt andra. Och så arbetar jag med att bli klar med ett kapitel om systemiskt ledarskap till en antologi som ska ges ut i höst. 

Loading...