Dramatikerförbundet välkomnar Ambjörn Johansson som ny medlem i förbundet. Han är dramatiker, radiodokumentärmakare, biolog, platschef och miljö/innovationsföretagare. Vi har ställt några frågor för att lära känna Ambjörn, här nedan finner du hans svar.

Kan du presentera dig för oss?
Ambjörn Johansson född 1973. Sliten fyrabarnsfar som blott äger en trött McBook Air med usel batteritid. Jag är arbetslös biolog, men jobbar just nu som platschef på en föräldrakooperativ förskola. Debuterade egentligen som dramatiker 1991 i Hudiksvall med Skitboken, en scenpjäs baserad på Stig Larssons diktsamlingar Händ, Uttal och Ett kommande arbete. Skriver mest för radio och har även gjort ett antal radiodokumentärer för Sveriges Radio P1, sist Pappastrategier där ett antal pappor delar sina förlossningsberättelser.

Varför blev du medlem i Dramatikerförbundet?
Jag tycket om idén med fackförbund i allmänhet och skråförbund i synnerhet. Jag har nyligen bestämt mig för att bli rik och har därför startat ett miljö/innovationsföretag inom skogsindustrin som sysslar med utbildning av skogsmaskinförare. Men… för att stå ut med mig själv måste jag göra nåt kreativt, parallellt med detta kapitalhorande. Känns bra med nån som kan nåt om rättigheter och upphovsrätt, om jag nu får ur mig nåt vettigt…


Finns det någon annan dramatikers/manusförfattares verk du gärna hade skrivit?
Är väldigt förtjust i Bernard Marie Koltés och Harold Barker. Hade gärna skrivit Combat de Négre et de Chiens, eller varför inte Roberto Zucco? Världens bästa pjäs, enligt mig alltså. 

Loading...