Foto: Helén Karlsson

Maria Nygren är författare och manusförfattare och har nyligen blivit medlem i Dramatikerförbundet. Vi har tagit reda på vem hon är, vad hon skriver på just nu och vad som utmärker det hon skriver. Nu är det din tur att lära känna Maria!

Kan du presentera dig för oss?

Mitt namn är Maria Nygren, jag bor i Stockholm och är utbildad vid STDH, Manus för film och TV. Jag har främst arbetat som skönlitterär författare och gett ut böcker på Wahlström och Widstrand och Bonnier Carlsen. Däremellan har jag skrivit film och kortfilm, bland annat manuset till Kiruna Kigali som shortlistades till en Oscar för bästa kortfilm 2013.

Vad skriver du på just nu?

Jag har skrivit två avsnitt av tv-serien av Advokaten säsong 1 (Viaplay) och håller just nu på med storyline-arbetet för säsong 2 samtidigt som jag skriver på min nya bok ”Pojken utan namn” som kommer ut på Bonnier Carlsen nästa år.

Vad utmärker det du skriver?

Jag har märkt att jag ofta skapar huvudpersoner som är drömmare, som strävar/längtar efter något utöver sig själva. Jag tror att det är så enkelt som att jag skriver om det jag kan, men samtidigt inte riktigt förstår. Jag upplever ofta att vi alla sitter fast i den begränsande verkligheten, att gravitationen drar oss ner i den hårda realismen, och jag låter gärna mina karaktärer brottas med just sådana saker. Roligast har jag nog när jag hittar sanna känslor och upplevelser genom händelseförlopp som är ordentligt tillskruvade, oavsett om det rör sig om thriller, drama eller komedi.
Loading...