Foto: Cille Veerasawmy

Martin Bengtsson är ny medlem i Dramatikerförbundet och vi har ställt några frågor till honom för att få veta mer om vem han är.

Presentation: Jag heter Martin Bengtsson. Jag är 31 år och bosatt i Stockholm. Jag skriver för scen och för duk och gör också en del jobb som manuskonsult. Jag är utbildad på dramatikerprogrammet vid Teaterhögskolan i Malmö och har tidigare studerat Litterär gestaltning vid Akademin Valand i Göteborg. I Malmö har jag experimentverkstaden och frigruppen Ättestupa som jag i höstas gjorde pjäsen Brecht i duschen med. Jag har parallellt med studier senaste åren arbetet i rollen som dramaturg och regissör åt brittiska performance artisten Paula Varjack. Nu senast på föreställning Cult of K*nzo.

Bästa replik: ”Jag kan ana en Thomas Mann:sk beska i min frus lemonad …”

Annans verk jag gärna skrivit: Kain, Abel, boys will be boys av Annika Nyman.

Loading...