Äntligen. Ja, faktiskt. Så är det. Äntligen kan vi hälsa dig som medlem i Dramatikerförbundet hjärtligt välkommen till premiären av Manusbaren.

Det är vad det heter. En bar där vi pratar manus. Vad du har i glaset är upp till dig. Men du bör vara hyfsat intresserad av dramatik. Av att höra kollegor berätta om sina erfarenheter. Som delar med sig av sina kunskaper och du ska kunna skrocka/morra/muttra igenkännande åtminstone ett par, tre gånger. Annars har du kommit till fel bar.

Manusbaren har som ambition att återkomma regelbundet med en ny rubrik för varje tillfälle. Fokus ligger på vårt yrke som dramatiker, manusförfattare och översättare. Men inte minst – eller kanske mest – är manusbaren till för att vi medlemmar ska kunna träffas oftare än på årsmötet. Till att börja med finns Manusbaren i Stockholm.

FÖRST UT PÅ PREMIÄREN:

Erik Norberg om
Musikdramatik

Hur går det till när man skriver manus med musik?
Hur vet man när en scen kan bli en låt?
Och varför är det så populärt hos publiken?

Erik Norberg, dramatiker och kompositör, senast aktuell med Bläck eller Blod,
Tummelisa och Pelle Erövraren – den stora kampen, berättar
och ger dig en chans att jämföra hans sångröst med Anders Ekborgs.
Samtalsledare: manusförfattare Pia Gradvall.

Datum: Onsdagen 19 april 2018
Tid: Manusbaren öppnar kl 18.00
Samtalet börjar 18.15 och håller på ca 30 minuter. Efter samtalet finns det möjlighet att vara kvar och mingla och äta något gott.
Plats: Bistro Noc, Drottninggatan 87, mitt emot förbundets kansli

VIKTIGT: Anmäl till info@dramatiker.se då platserna är begränsade. Om du får förhinder får du gärna lämna besked så att någon annan kan få din plats. Endast medlemmar kan anmäla sig till Manusbaren.

Loading...