Lär känna Dramatikerförbundets nya medlem Keren Klimovsky!

Kan du presentera dig för oss?

Född i Ryssland, uppväxt i Israel, utbildad i USA och nu bosatt i Malmö, ser jag mig själv som en ”världens människa”. Jag är fascinerad av språk, och som en flerspråkig person, ser jag på livet genom en mångfaldig, multikulturell lins. Detta gäller naturligtvis även konst. Jag skriver både pjäser och film manus, fast att jag är mer erfaren på att skriva för scen. Bland annat, driver jag (tillsammans med Elias Faingersh) Teater KEF, där vi skapar musikaliska föreställningar som spelas både i Sverige och på internationella festivaler på minst 3 olika språk.

Vad utmärker det du skriver?

Först och främst, arbetar jag på/med 4 språk (engelska, ryska, hebreiska och svenska). Det gäller både egna texter och översättningar.

Min favorit genre är tragikomedi, för att jag tror att det tragiska och det komiska går oftast ihop. Jag gillar också att arbeta med språket för att skapa pjäsens atmosfär. Jag lägger betydelse på språkets rytm, och dialoger i mina verk är ofta rytmiserade.

Finns det någon annan dramatikers verk du gärna hade skrivit?

Jag skulle gärna hade skrivit pjäserna av Edward Albee, Slawomir Mrozek och Hanoch Levin.

Loading...