Pia Gradvall ny ordförande i Dramatikerförbundet

By 27 november, 2015juni 28th, 2016Förbundet

Under Dramatikerförbundets årsmöte den 26 november valde medlemmarna enhälligt manusförfattaren Pia Gradvall till ny ordförande.

– All film, teater och tv-dramatik börjar med ett manus. Den dramatiska berättelsen är viktigare än någonsin. Dramatikerförbundet har en kreativ och stark medlemskår. Jag ser fram emot att fortsätta värna vår självklara position i kulturen och i en tekniskt spännande framtid, säger Pia Gradvall.

Pia Gradvall har varit nominerad till en Oscar och en Emmy och är nu aktuell med en nyöversättning av Hedwig and the Angry Inch på Göta Lejon, med Ola Salo i huvudrollen. Tidigare har hon bland annat skrivit manus till långfilmen Mig äger ingen och den politiska komediserien Ditt Parti. Tillsammans med Sara Heldt har hon skrivit tv-serierna Kronprinsessan, Kungamordet och Drottningoffret samt julkalendern LasseMajas Detektivbyrå.

Pia efterträder Camilla Ahlgren som suttit som ordförande sedan 2011.

Dramatikerförbundets styrelse

Pia Gradvall, Camilla Ahlgren, Alex Haridi, Birgit Hageby, Erik Norberg, Rolf Börjlind, Linn Gottfridsson, Magnus Lindman, Paula McManus, Mats Kjelbye

2015-11-27

Loading...